Limited Edition

Vi på Svempas har alltid haft ett nära samarbete med Scania, och för 15 år sedan förverkligades idén om att ta fram exklusiva upplagor av Scanialastbilar. Med Limited Edition tänjer vi på gränserna när det gäller färg, form och material, men behåller alltid känslan av originalet.

Vi går en skicklig balansgång för oss att hålla oss till produktionsbudget och tidsplan och ändå skapa en hållbar och igenkännbar design, kombinerat med särdragen som kännetecknar en Limited Edition-lastbil från Svempas. Vi nöjer oss aldrig innan vi hittar den perfekta avvägningen mellan en unik design och en igenkännbar identitet.


Idé

Limited Edition tas fram i nära samarbete med Scania. Med hjälp av tidiga skisser diskuterar vi idéer och kommer överens om själva konceptet. 

Skiss

Vi går vidare och skapar mer avancerade illustrationer och använder dator för att att fram korrekt måttsatta 3D-ritningar samt digitala illustrationer.

Prototyp

Så småningom tar vi ritningarna till verkstaden. I dagsläget har vi producerat 6 serier och nära 500 lastbilar har sålts världen över.

Läs mer om våra tre senaste modeller: